Voorgeprogrammeerde sms’jes

Als je al eens meer dan 50 sms’en op een dag hebt moeten versturen, heb je gespierde ofwel zere duimen.

Omdat ik helaas niet beschik over het eerste en geen zin heb in het tweede, zocht de nerd in mij naar een menselijkere manier om gigantisch veel sms’en te versturen.

Een eerste optie daarvoor zou een service kunnen zijn van website’s die bulk sms’en aanbieden. Al leken die dingen eerder relatief duur. En sowieso, aan wie geef je die data? Omdat al die gsm-nummers verzameld waren in functie van een thesis-onderzoek was vertrouwelijkheid belangrijk.

Schermafbeelding Message Delayer

Dan maar een groep aanmaken in je gsm, volstoppen met nummers en verzenden maar. Als het klinkt als een goed plan dan is het ook een goed plan.
Toch?
Nee dus.

Ergens halverwege begon de oude (non-smartphone) Samsung-gsm van z’n oren te maken en begon voortijdig aan zijn pensioen. Oeps.

Na een omweg langs Airdroid (waarmee je via je pc sms’jes kan versturen) kwam ik uiteindelijk bij Message Delayer terecht. En dat deed net genoeg voor wat ik het nodig had. Je kon er datum en tijd mee instellen, sms’en op voorhand intypen en ontvangers selecteren. Perfect dus om voor het onderzoek alle berichten in te voeren en dan maar je gsm z’n werk te laten doen.

En dat had perfect gewerkt mocht Qualtrics (de enquête software) niet vast gehangen hebben tijdens het versturen van de enquêtes.

 
Update 14 feb 2013: Blijkbaar bestaat er ook een website (Clockworksms) met een eenvoudige API waarmee je geautomatiseerd smsjes kan versturen.

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.