Testen, testen en… testen!

Je raadt het al, het gaat hier over Woordjes!

Tijdens het testen was er commentaar op het beeld na het vertalen van het laatste woord.
Je kreeg de tekst “Afgelopen” op de plaats waar normaal het te vertalen woord verscheen. Duidelijk genoeg, dacht ik, maar dat bleek niet zo te zijn.
Dan maar zorgen dat het invulveld niet meer bruikbaar is en een grijze achtergrondkleur kreeg, maar nog steeds hadden de gebruikers de neiging om het invulveld te gebruiken. Ook als dit niet kon…

Mockup Woordjes Resultatenscherm

Mockup Woordjes Resultatenscherm

Terug naar de tekentafel dus. Hoewel ik geen nieuwe schermen wilde toevoegen aan Woordjes leek dit toch de beste manier om het einde van de woordlijst aan te duiden. Een duidelijke tabel met daarin de resultaten, het aantal fouten,… Geen twijfel mogelijk dat dit het einde is van de woordlijst.

Wat nog ontbreekt op de mockup maar al wel ge├»ntegreerd is in de huidige versie van Woordjes is een grote startknop onderaan de tabel met resultaten. Dit om te voorkomen dat het resultatenscherm een “dood” scherm zou worden en je het gevoel krijgt: “En wat nu?”.

In de vorige blogpost zag je screenshots van Windows XP en Mac OS X.
Je had Ubuntu dus nog te goed. Bij Ubuntu is standaard Java niet geïnstalleerd. Uiteraard moet je dit eerst installeren voordat je Woordjes installeert.

Woordjes in Ubuntu

Woordjes in Ubuntu

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.